

De analyses die worden uitgevoerd in het labo microbiologie zijn:
° Voor eetwaren:
- Bepaling van pathogene kiemen (Salmonella, Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus, Clostridium perfringens) en van kiemen die een gebrek aan hygiëne aanwijzen (Escherichia coli, Bacillus cereus, sulfietreducerende anaëroben).
- Bepaling van indicatorkiemen die toelaten de versheid en/of de algemene hygiëne te beoordelen (totaal kiemgetal, enterobacteriën, gisten, schimmels, melkzuurbacteriën).
° Voor water:
- Zwembadwater: totaal kiemgetal bij 36 °C, Pseudomonas aeruginosa, intestinale enterokokken en coagulase positieve stafylokokken
- Douchewater: bepaling van Legionella pneumophila
- Drinkbaarheid van water: totaal kiemgetal bij 22 en 36 °C, intestinale enterokokken, coliformen, E. coli, Pseudomonas aeruginosa en sulfietreducerende anaëroben.
